Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2017 20:55 - Какво знае света за България и с какво трябва да се гордеем че сме българи?
Автор: poluina Категория: Туризъм   
Прочетен: 2638 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Едно от най-значимите впечатления, които нашата страна оставя в душата на всеки  посетител е нейната прелестна и живописна природа, която омайва във всеки един сезон на годината. Повечето гости, които пристигат в нашата страна са впечатлени от ароматната българска роза и извлеченото от неярозово масло. Другият продукт, който се е превърнал в символ на България е вълшебната рецепта, по която се произвежда българското кисело мляко. С времето нашето приказно кътче от Европа се е превърнало в страна на виното. Нашата страна привлича огромно внимание с красивите си морски и планински курорти, също така и с огромното количество лечебните минерални извори, които са разположени в подножия на планини, китни равнини и низини България заема една от челните позиции за най-гостоприемна страна в Европа,, която е Родина на световно известните оперни таланти Борис Христов, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска и Гена Димитрова. Една от многото поводи за гордост е народната песен “Излел ле Дельо хайдутин”, като гласа на Валя Балканка лети високо в Космоса. В България, също така са родени едни от най-добрите спортисти, които са оставили своите имена в световната история на спорта. Няма българин, който да не се гордее с успехите на Дончо Колев Денев /Дан Колов/, Нешка Робева, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Веселин Топалов и много други талантливи българи, които и до днес радват със своите успехи българската душа. Освен спорта, всеки ден успехите на българските студенти, популяризират името на нашата Родина на международната сцена, като заемат призови места и медали на международни състезания, олимпиади, престижни конкурси. Всеки, който е бил вБългария завинаги остава запленен от културно-историческото наследство, което притежаваме. Като не по-малко остават запленени от магията на българският фолклор. ВБългария е намерено най-старото златно съкровище в света. В нашата малка страна са запазени уникални произведения на изкуството, които са ни завещани от едни от най-древните народи живели по нашите земи. И до днес са запазени гробници и храмове с изящно изрисувана вътрешност, които са дело на българската школа. Много от манастирите сами по себе си притежават уникален дизайн, пред който няма човек, който да не се е възхитил. Създател по природа, българският майстор е създал изящни дърворезби с весели и цветни мотиви, които изобразяват богата мелодия, изпълнена с танци. Ние притежаваме дълбоко скрити обичаи и фестивали, някой които са заложени в народопсихологията на народа ни, които са нашето нематериално  културно наследство. Такава еБългария - пъстро кътче от рая, в което се преплита миналото, настоящето и надеждата за по-слънчево бъдеще. В тези тежки времена, през които преминава нашата Родина целта е запазване на българската идентичност за бъдещите поколения.  
Очаквайте продължение…..  



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. barin - Здравей, poluina. Само да допълня ...
26.05.2017 22:55
Здравей, poluina. Само да допълня по темата: със славната история; Природни забележителности, като Белоградчишките скали; пещерните рисунки в Магурата- само на още четири места има такива; пещерата с цветните сталактити Венеца; изобретенията: петия такт на сърцето, запалването на водата, компютъра, електронния часовник от Петър Петров, автоматичната скоростна кутия от Румен Антонов; Кирилицата; космическите храни; календара- най-точния в света; първото използване на авиация във война- при Одрин 1913 г.; строежите на крепости; образуването на държави; майстор Кольо Фичето; богомилството, макар и оспорвано от много хора; Боян Магьосника.
Поздрави!
цитирай
2. poluina - Много благодаря
27.05.2017 09:39
Здравейте, barin. Искрено ви благодаря за любезното допълване. С ваше разрешение, ако вие желаете мога да допълня информацията в следващата статия :)
цитирай
3. barin - Аз накрая прочетох, че ще има про...
27.05.2017 12:35
Аз накрая прочетох, че ще има продължение, но бях започнал да пиша. Ще ми е интересно продължението, защото това, което написах беше от ход, а като се замисля по-дълбоко може да излязат и още неща.
цитирай
4. poluina - очаквайте скоро
28.05.2017 11:49
До няколко дни ще завършим следващата статия "За тези, които се интересуват от орнитоложки туризъм" от поредицата - Какво знае света за България и с какво трябва да се гордеем, че сме българи?. Надявам се да ви бъде интересна и очаквам вашият коментар. За повече информация можете да ни следните във facebook страницата ни на този линк:
https://www.facebook/interesnobg-1978585822377352/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: poluina
Категория: Туризъм
Прочетен: 140520
Постинги: 42
Коментари: 22
Гласове: 223
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол